top of page
Пошук
  • Фото автораГаркушинський ЗЗСО І - ІІІ ст.

Міжнародний день пам'яток і визначних місць

Міжнародний день пам'яток і визначних місць відзначається щороку 18 квітня. Спрямований на підвищення обізнаності громадськості з різноманіттям культурної спадщини, її вразливістю та необхідністю ефективних зусиль заради збереження її для подальших поколінь. В Україні цей день має назву "День памяток історії та культури" і встановлений відповідно до Указу Президента України від 23 серпня № 1062/99.

Від початку російської агресії на території України, розпочатої ще 2014 року, українські пам’ятки культурної спадщини потерпають від вандалізму загарбників та постійно знаходяться під загрозою. Ситуація зі збереженням української культурної спадщини особливо загострилася від 24 лютого 2022 року, коли регулярні армійські частини російської федерації розпочали війну в Україні.

Зафіксовані неодноразово приклади пошкоджень саме громадських та культових споруд свідчать про невибірковість вчинених російськими військами обстрілів, що є безперечними ознаками воєнних злочинів, вчинених російською федерацією стосовно українського народу та його культурної спадщини.

Саме про це сьогодні говорили учні 6, 7, 9, 10 та 11 класів під час виховних заходів, які проводилися у режимі онлайн.







2 перегляди0 коментарів
bottom of page