top of page
Пошук
  • Фото автораГаркушинський ЗЗСО І - ІІІ ст.

27.11.2021 РОКУ - ДЕНЬ ПАМЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ

День пам’яті жертв Голодоморів проводиться щорічно в четверту суботу листопада. Сучасну назву і дату дня визначив указ Віктора Ющенка в травні 2007 року.

На початку 20 століття Україна пережила три Голодомори: 1921-1923, 1932-1933 та 1946-1947 років. Найбільш трагічним з них виявився голод 32-33 років, що був організований радянською владою під час сталінських репресій. Керівництво Радянського Союзу довгий час приховувало факт смерті українців від штучного голоду. Лише після оголошення незалежності України почалося розслідування масштабів Голодомору. За різними оцінками, від 4,5 до 10 мільйонів українців померли під час жахливих подій 1932-1933 років.

Нашим спільним обов’язком є гідне вшанування вбитих голодом жертв комуністичного режиму. Саме з цією метою в Гаркушинській гімназії було проведено уроки-реквієми для учнів 3 та 5-8 класів.

Четвертокласники спільно з класним керівником Корпан О.М. поговорили про те, чому хліб є однією з найбільших духовних та матеріальних цінностей нашого народу. Учні дізналися про події Голодомору, подивилися відеоролик «Ти приніс мені яблуко?" та створили тематичне панно.

Діти 5,6,7 та 8 класів та педагоги нашої гімназії долучилися до заходу, проведеного вчителем історії Шарко К.О. Учні поглибили свої знання про ці страшні події української історії, подивилися короткометражну стрічку "Червоне намисто" та запалили свічку пам'яті.

Нагадуємо, що 27 листопада о 16:00 год. по всій Україні пройде громадська Всеукраїнська акція "Запали свічку пам'яті" Долучайтесь до загальнонаціональної хвилини мовчання, запаливши у вікні своєї домівки свічку як символ пам'яті та віри у майбутнє.


5 переглядів0 коментарів
bottom of page